Friday, April 30, 2010

KELEBIHAN BUAH EPAL HIJAU, KUNING DAN MERAH.



EPAL HIJAU: Untuk pembinaan tulang-tulang dan gigi yang kuat.
Membantu memperkayakan penglihatan mata.
Mempunyai khasiat serta nutrien anti-kanser.
mbersihkan gigi dan menguatkan gusi.
2 epal hijau sehari mampu mengurangkan tahap kolesterol sehingga sebanyak 10%.
Memiliki kandungan khasiat yang dapat mendetoksifikasi tubuh.
Mencegah sembelit kerana membantu proses pencernaan.
Sumber vitamin C, potassium dan asid folat.
Jenis-jenis epal hijau: Granny Smith, Cortland Apples, Empire Apples, dan lain-lain.

EPAL KUNING: Untuk menguatkan sistem imunisasi
Untuk memperkayakan daya penglihatan.
Mengurangkan risiko kanser.
Baik untuk jantung.
Jenis-jenis epal kuning: Braeburn, Golden Delicious Apples, Ginger Gold, Lady, Honey Crisp, Jona Gold, Gala dan lain-lain.

EPAL MERAH: Untuk memperkuatkan daya ingatan dan fungsi memori.
Baik untuk jantung.
Baik untuk saluran kencing.
Risiko yang lebih rendah kepada kanser.
Jenis-jenis epal merah: Jonathan, Red Delicious Apples, Mc Intosh, Rome Beauty, Graven Stein, Wine Sap, Cameo dan lain-lain.

No comments:

Post a Comment